An extensive programme of work has been undertaken to this Grade II listed house of 18th century origin in the South Downs National Park. The former farmhouse needed extending and updating for modern family living and entertaining. This work respects and celebrates the original brick and stone fabric.

Alterations include repositioning the front door as focal point to a new drive arrangement to create a better sense of arrival. A two-storey, rear extension accommodates a new light-filled kitchen, back hall and master bedroom suite. Internally, the original house has been completely refurbished.

Outbuildings have been brought back into useful life for garaging with car port spaces and a gym/extra bedroom above. New floor-to-ceiling windows were installed in the converted hop kiln to enable use as a workshop and a new party barn created. External spaces have also received a great deal of attention with new paving and planting.

Pro Vision provided architects’ services and designed the scheme from concept through to detailed drawing stages as well as town planning and heritage advice securing listed building and planning permissions.

Client: Private Homeowner
Project Type: Residential Extension
Services Provided: Architecture
Planning
Status: Completed

Share