This is a landmark, cliffside site in a conservation area. The proposal was for a contemporary building in keeping with the best examples of its 20th century neighbours. It was to be constructed using a minimum pallet of materials - walls in white render and large areas of glazing, with stainless steel details and glass balustrades. Panoramic windows made the best of the vistas across Bournemouth Bay from Old Harry's Rocks to The Needles.

Careful consideration was given to eliminate any overshadowing and to reduce the overlooking of neighbours. Side windows and balconies were angled and screened. This heavily influenced the curved profile on plan.

Pro Vision worked on the scheme from its inception through to it being built out by the developer. The scheme won the award for ‘Best Apartment UK’ at the 2014-15 UK Property Awards.

Location: Bournemouth
rulerSector: Flatted Development

Share